Modne greške koje MUŠKARCI prave na prvom sastanku

Priprema za prvi sastanak uglavnom sobom nosi čitavu paletu osećanja, koja su mahom vezana za potrebu da ostavimo najlepši utisak na osobu koja nam se dopada.

Modne greške koje MUŠKARCI prave  na prvom sastanku

Priprema za prvi sastanak uglavnom sobom nosi čitavu paletu osećanja, koja su mahom vezana za potrebu da ostavimo najlepši utisak na osobu koja nam se dopada. Iako se ova tema mahom vezuje za ženski deo populacije i njihove redovne dileme u vezi sa idealnim modnim kombinacijama, snažniji pol takođe nije imun na leptiriće u stomaku, te i među muškarcima prirodno vlada želja da se prikažu u najboljem svetlu  ovom prilikom. U toj težnji tražeći najbolja modna rešenja, često se dešavaju omaške i na one najčešće među njima ćemo vam ukazati u tekstu koji sledi, ne bismo li vam pomogli da šarmirate damu sa kojom se sastajete.

Napadne boje i dezeni

Iako je prvi sastanak prilika da prikažete svoju ličnost, što ćete činiti i kroz izbor modnih kombinacija, savet je da ipak pri izboru boja i dezena budete relativno suzdržani. Ovo ne znači da prvi sastanak nužno mora podrazumevati formalnost, šta više, ali neka ovo ne bude prilika kojom ćete eksperimetisati kada su boje u pitanju. Dobro uklopljene dve ili tri boje će pomoći da ostavite utisak kao muškarac sa stilom.

Stroga formalnost

Iako kada odlazite na prvi sastanak želite da iznesete svoju najbolju kombinaciju, znajte da ovo nije poslovna prilika niti svečanost. Preterana formalnost pri odabiru odeće može uticati na atmofseru i dovesti do izvesne suzdržanosti, osim ukoliko se radi o odlasku u otmeni restoran. Ukoliko se sastajete u kafiću izaberite pre farmerke nego klasične pantalone, a za šetnje i parkove su dobar izbor i sasvim ležerne kombinacije kao što su trenerke sa pamučnim majicama, sportski muški šorcevi sa duksevima, kao i naravno udobne patike.

Pogrešna veličina

Ukoliko to niste učinili ranije, neka priprema za prvi sastanak bude trenutak da definitivno ostavite po strani svu garderobu koju ste nosili nekoliko brojeva ranije. Odeća koju nosite mora biti odgovarajućeg konfekcijskog broja, jer pored toga što preuski ili preširoki komadi ne mogu laskati vašoj figuri, ovakvi izbori upućuju na izvesnu dozu zapuštenosti, koja svakako nije pohvalna.

Čarape i aksesoari

Detalji na koje žene obraćaju pažnju, a muški de populacije ih neretko zapostavlja, su modni dodaci. Aksesoari koji su uvek poželjni i upotpunjuju svaku kombinaciju su ručni sat i sunčane naočare. S druge strane, ekstravagantne dodaci nisu uvek idealno rešenje za prvi sastanak, osim ukoliko su oni neodvojiv deo vašeg stila. Ukoliko ste se na primer odlučili za upečatljivu ešarpu, nemojte se odlučiti i za šešir istovremeno. Kaiš je veoma važan i u praktičnom i u estetskom pogledu, pa obratite pažnju da ne zanemarite ovaj detalj ili načinite grešku kao što je uklapanje kaiša za pantalone sa farmericama. Neoprostiv modni prekršaj su bele čarape uz klasične pantalone i cipele, pa ukoliko ste ipak odlučili da iznesete formalni outfit, nemojte zaboraviti na ovaj detalj.

Neuredna odeća i cipele

Iako ne sporimo da ona prava neće obraćati pažnju na to da li je na vama sve novo i strogo u toku sa trendovima, te je sasvim u redu da nemate na sebi najnoviju odeću, ne postoji izgovor za fleke i zanemarivanje higijene. Bez obzira na to da li je kupljena nedavno ili pre godinu dana, odeća i obuća koju birate za ovu priliku bi trebalo da bude čista i uredna. Ova greška spada u domen osnovne kulture i zbog toga vodite računa da ovakvim propustima ne ostavite loš utisak.

 

Odeća koju nosite na prvom sastanku ima značajan uticaj na prvi utisak, koji mnogi smatraju i najvažnijim. Sasvim je u redu da moda nije među oblastima vaših interesovanja, ali ipak vodite računa da ne načinite jednu od ovih modnih grešaka. Izaberite svoju kombinaciju spram sopstvenog ukusa, ali i spram prilike i vodeći se nekim bazičnim modnim zakonima i na taj način doprinesite svom šarmu.