MARIJA LAKIĆ: Novembar kao mesec mode

Godina i ceo svet u krizi. Kako na polju ekonomije tako i u modnoj industriji, što je veliki izazov za dizajnere.  Modna industrija se uveliko trudi da održi balans proizvodnje i kupovine. Smanjen je broj proizvoda, ali nije i ljubav prema modi. 

MARIJA LAKIĆ: Novembar kao mesec mode
Koliko god dugo bili u svetu mode čari koje ona nosi uvek nas ostave bez daha. Svaki novi komad priča neku svoju priču.
Belgrade Fashion Week kao najveći modni događaj je i ove godine uspeo da organizuje sjajne revije i okupi odlične dizajnere. Sve se svelo na digitalizaciju, pa tako i Fashion Week. 

Inspirisana svime što sam videla, izdvojila sam svoje omiljene komade koji su nekako po meni izazovni i bas kontriraju trenutnoj situaciji kada je sve tmurno. Ovogodišnji utisak na mene ostavili su: Budislava, Ana Tošić, Vorugica, Martini Vesto, Noizz, Get up i Jači od straha. 
Novembar, moj rođendanski mesec, je onaj u kojem kaputi postaju baš glavni komad, moj omiljeni. Trudite se da ne nosite jednostavne kapute. Neka budu neobičnih krojeva i dezena.

Basic blejzeri su, čini mi se, postali dosadni. Savetujem vam da nabavite blejzer koji će uvek biti primećen.

Držite se crnih haljina ili jakih boja. Plisirane suknje su i dalje u trendu. A ja ću vam uvek preporučiti da nosite printove. Prosto volim kada samo jedan detalj popravi ceo stajling. 

A što se obuće tiče bele ili žute patike ili čizme su idealne za jesen. Mnogi bi se pitali zašto te boje? Jednostavno, ne treba biti jednostavan!