MARIJA LAKIĆ: HOMARD je ugledao svetlost dana!

Marija i Lana, odlučile su da ukrste svoju ljubav prema modi i iskustvo, pa su osmislile vanvremenske odevne komade. 

MARIJA LAKIĆ: HOMARD je ugledao svetlost dana!

Foto: Nemanja Vojnović

Zašto se brend zove "Homard"?

Homard na francuskom znači jastog. Homard je inspiraciju za naziv i stil pronašao u simboličnoj kombinaciji Francuske, Elze Skjapareli, Salvadora Dalija, svilenoj haljini i crvenom jastogu.
Poznanstvo Elze Skjapareli i Salvadora Dalija donelo je pred oči javnosti vanvremensku haljinu "Jastog" osmišljenu za Volis Simpson.

Foto: Nemanja Vojnović
Lana: Haljina je bila svilena, pružala se do poda, a na njoj je Dali rukom oslikao prelepog crvenog jastoga. Volis Simpson je bila vojvotkinja od Vindžora, supruga kralja Edvarda VIII, ali nikada nije postala kraljica. Bila je razvedena, i kao takva nije mogla biti udata za kralja, ali ljubav između nje i kralja Edvarda VIII je bila toliko jaka, da je kralj rešio da abdicira sa mesta kralja, samo da bi mogao njom da se oženi.
Marija: Homard će vas inspirisati da spojite šik, bunt i luksuz. Homard će vas inspirisati da pokažete samouverenost, seksualnost i ležernost. Ne samo u letnjoj kolekciji nego i kroz sve naše kolekcije ubuduće. 

Foto: Nemanja Vojnović

Lana: Mi zagovaramo odrzivu modu, kupovinu od malih domaćih brendova i princip pametne kupovine. Smatramo da je to kultura življenja čija je osnova poštovanje prirode i koja aktivno doprinosi rešavanju ekoloških problema.Treba kupovati kvalitetne komade odeće koji će dugo da traju i koje lako kombinujemo uz garderobu koju već posedujemo i uz naš lični i jedinstven stil.

Foto: Nemanja Vojnović
Marija: Jako sam srećna i ponosna na nas projekat koji je napokon ugledao svetlost dana.
Dugogodišnji rad kroz razne kampanje, doprineo je da Homard startuje na pravi način. 
Pratite nas na društvenoj mreži Instagram:
View this post on Instagram

A post shared by Homard (@homard.label)

*ovaj post urađen je u saradnji sa modnim brendom Homard Label