FERNANDO BERNARDO, MODNI KREATOR: "Većina Srpkinja šeta ulicama kao modnom pistom."

Moje ime je Fernando Bernardo, tvorac sam brenda Nardou coture,  Paragvajac sam, francuskog porekla, što se prepoznaje u mojim kreacijama, koje su miks evropske elegancije i latino temperamenta što daje kombinaciju visoke mode i zavodljivosti.

FERNANDO BERNARDO, MODNI KREATOR: "Većina Srpkinja šeta ulicama kao modnom pistom."

Svetska moda je odavno zakoračila u našu prelepu državu, ali ćete retko čuti da se jedan svetski dizajner toliko zaljubio u Srbiju da je svoju proizvodnju preselio upravo ovde. Sa crvenog tepiha, i nakon mnogobrojnih saradnji sa svetskim zvezdama, odlučio je da svoje kreacije približi i nama. U narednim redovima upoznajte Fernanda i modne kreacije od kojih zastaje dah. 

Moje ime je Fernando Bernardo, tvorac sam brenda NARDOU COUTURE,  Paragvajac sam, francuskog porekla, što se prepoznaje u mojim kreacijama, koje su miks evropske elegancije i latino temperamenta što daje kombinaciju visoke mode i zavodljivosti.

Talenat sam otkrio još u detinjstvu, sa 9 godina kada sam napravio svoje prve skice, tada je to bio samo hobi, koji je kasnije, postao profesija, obrazovao sam se na Akademiji za dizajn tekstila i odeće u Asunsionu, gde sam iskristalisao svoj talenat. Karijeru sam nastavio u Nemačkoj i Švajcarskoj gde sam 2014. godine, sa svoja dva saradnika, osnovao brend Nardou coture. Sve je to rezultiralo kolekcijama visoke mode, izuzetnog kvaliteta i prepoznatljivog dizajna.

Mnogim javnim ličnostima se odmah dopao moj stil, pa su moje kreacije uvek bile prisutne na crvenim tepisima mnogih događaja, kao što su filmski festivali u Rimu, Berlinu i San Sebastijanu, kao i na Fashion week-ovima od Beograda, preko Ciriha, Lajpciga i Meksika, gde sam osvojio i brojna priznanja, što je bilo često ispraćeno objektivom kamere Fashion TV-a. 

Pre četiri godine predstavio sam kolekciju na Beogradskom Fashion weeku, tada sam imao priliku da upoznam srpsku kulturu, oduševilo me je gostoprimstvo, ali i kvalitet izrade modela, pa sam odlučio da ovde preselim svoju proizvodnju. Modeli izrađeni u Srbiji, išli su direktno na slikanje svetskih kampanja u Španiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, na Tajlandu i Paragvaju.

Srbi se, po mom mišljenju, dobro oblače.

Najnovija kolekcija inspirisana je renesansnom arhitekturom grada Torgau u Nemačkoj, gde je na obali reke Elve u dvorcu Hartenfelds slikana najnovija kampanja. Kao i prethodne i ova kolekcija je dizajnirana za modernu ženu, sigurnu u sebe, koja ne mora da ima milione, ali uvek mora tako da izgleda.

TREND OVOG LETA

Naša sledeća kolekcija inspirisana je kombinacijama pletiva i tkanina u animal printu, kombinacijom kože i čipke u pastelnim bojama, prateći pomalo trendove ovog leta, uvek se trudimo da damo svoj lični pečat kako bi naši klijenti bili uvek u trendu, ali sa istaknutom individualnošću, zbog čega se uvek odlučuju da ponesu naše modele. Srbi se, po mom mišljenju, dobro oblače. Mislim da odlično poznaju svetske trendove, čemu upravo magazini poput vašeg mnogo doprinose, zbog čega uvek izgledaju moderno, čak i prilikom svakodnevnih aktivnosti, većina Srpkinja šeta ulicama kao modnom pistom.

Mislim da je Srbija odavno spremna za brendove poput mog kao i drugih svetskih dizajnera.

Uvek ističem da su moje kolekcije izrađene u Srbiji, jer je izrada na svetskom nivou.

Hvala najleše na predstavljanju mene i mog rada!

Fernando Bernando

Odabrano za vas: MARIJA LAKIĆ: Modni trendovi juna

Lektorka: Dragana Dimitrijević