FACE YOGA: Joga za lice briše bore (VIDEO)

Da li ste i vi od onih žena što se boje starenja? Svakog dana se probude i gledaju u ogledalo sa nadom da se nije pojavila neka nova bora ili možda seda dlaka. Ako jeste, onda je Face Yoga kao stvorena za vas!

FACE YOGA: Joga za lice briše bore (VIDEO)

Starenje je neminovno. Pre ili kasnije postaćemo bakice koje će se setno prisećati svojih lepih lica iz mladosti. Naravno ima tu dosta i u genetici, no bolje sprečiti nego lečiti. Pošto starenje ne možemo zaustaviti, onda nam preostaje da ga usporimo. Na preporuku moje prijateljice Bojane, koja živi i radi u Kini, isprobala sam jogu za lice. Joga lica je prirodan fejslifting sa specijalno osmišljenim vežbama za lice kojima za kratko vreme možemo vrlo uspešno da obrišemo mnoge bore na licu, da zategnemo kožu, vratimo svežinu, podstaknemo proizvodnju kolagena i elastina u srednjem sloju kože, dobijemo zdrav ten i podmladimo se za 10 godina i više. To su vežbice koje se rade kod kuće, na poslu, treningu ili poslovnom putovanju. Da, toliko su jednostavne da prosto nemate izgovor! Kako je koža naš najveći organ kome treba posvetiti najviše pažnje, tako je i lice ono što se prvo primeti na nama. Baš kao što masiramo druge delove tela, tako treba da masiramo i naše lice.

Interesantno je da od 58 mišića koji se nalaze na našem licu koristimo samo onih 8 koji se nalaze u jeziku. Ostalih 50 zbog neaktivnosti vremenom atrofiraju i lice poprima umoran i ispijen izgled. Novija tehnologija donela nam je i mnoge kozmetičke tretmane, ali ukoliko niste ljubitelj istih ili prosto nemate vremena, onda su ove vežbe kao stvorene za vas.

 Vežbe protiv bora na čelu

Jagodice prstiju stavite na vrh čela, ispod linije kose. Opustite mišiće lica i prstima „podižite“ čelo, pa ga opustite. Ponovite 10 puta.

Kažiprste savijene u blagom luku stavite na početak obrve, u koren nosa. Dok podižete obrve, kažiprstima pružate blagi otpor, gurajući obrve na dole. Zadržite položaj brojeći do deset. Ponovite nekoliko puta.

 Vežba za odmorniji izgled i čišćenje jetre

Lav vežba – izdahnite sav vazduh kroz usta, isplazite jezik govoreći slovo A.

 Vežba protiv bora oko očiju

Kažiprste stavite u spoljašnje uglove oka. Kružnim pokretima masirajte predeo oko očiju, od uglova oka, preko obrva i podočnjaka. Kada napravite 10 krugova, vežbu ponovite u suprotnom smeru.

 Vežba za učvršćivanje usana (idealna protiv pušačkih bora)

Usne su u položaju kao da žele da oduvaju pero sa dlana (ili poljubac – zato ovu važbu zovu „Marilyn“). Ponoviti 3 puta.

 Vežbe za podbradak

Glavu ispružite prema gore, mišići vrata su zategnuti, vrh jezika dodiruje gornju usnu, usta su u širokom osmehu (ostati u tom položaju pet sekundi), lagano okretati glavu ulevo i gutati. Isto na drugu stranu. Ponoviti 3 puta.

Isplazite jezik najviše što možete. Zadržite se u tom položaju 3 sekunde. Vežbu ponovite više puta.

 5 do 10 minuta dnevno odvojite za sebe.

Za bolji doživalj samih vežbi obratite pažnju na video ispod. Nina Kokalj, instruktorka joge za lice iz Slovenije, objašnjava i demonstrira sve ove vežbe. Inače, ona se u javnosti pojavljuje isključivo bez šminke. 

Izvor: Youtube

A za neku novu ideju ili brzinsku masažu lica i vrata pogledajte video devojke po imenu Ani Džefri (Annie Jaffrey) koja toliko lepo i negovano izgleda da ćete njene savete momentalno usvojiti. Garantujem vam!

Izvor: Youtube

U svakom trenutku možemo početi sa jogom lica. I kasnije kada su bore već duboko nastale, moguće je reagovati i popraviti stanje kože. Sa jogom lica je kao da ste radili fejslifting, ali dobar! Bolji tonus i bolji obrisi lica koje postignete vežbanjem su trajni!

Vežbe za podmlađivanje i lepši izgled kože radite bar mesec dana, svakog jutra nakon što se umijete i namažete kremu za lice, ali i uveče da izbacite stres.

U komentaru javite svoje utiske!