BRANISLAVA ANTOVIĆ ALEKSIĆ, preduzetnica i vlasnica agencije “Brana’s Divine World”: "Mogu slobodno da zaključim da je sloboda svih nas, a ne samo novinara, ozbiljno ugrožena."

Sinonim za profesionalnost i odličnu saradnju je, po našem mišljenju, Branislava Antović Aleksić. U narednim redovima pročitajte o njenom pogledu na modu, “must have” komadima, braku kao i radu od kuće.

BRANISLAVA ANTOVIĆ ALEKSIĆ, preduzetnica i vlasnica agencije “Brana’s Divine World”: "Mogu slobodno da zaključim da je sloboda svih nas, a ne samo novinara, ozbiljno ugrožena."

Branislava Antović Aleksić je rođena Aleksinčanka, diplomirana novinarka, glavna i odgovorna urednica portala Brana’s Divine World, preduzetnica i vlasnica agencije “Brana’s Divine World”. Reklo bi se da je vrlo uspešna u svom poslu koji je sama za sebe kreirala. Svojim radom i profesionalnošću stvorila je jednu prelepu zajednicu entuzijasta i prepoznatljiva je po tome što se ne libi da kaže i napiše ono što misli. Ko jednom dođe na stranice njenog portala, uvek mu se vraća, a njen Instagram odiše prefinjenošću, elegancijom i veoma je inspirativan.

U narednim redovima pročitajte o Braninom pogledu na modu, “must have” komadima, braku kao i radu od kuće.

Sigurna sam da je većina upoznata sa Branom Antović, što zbog tvog uticaja na društvenim mrežama, što zbog demonstracija u Srbiji, kada si na nesebičan način i vrlo profesionalno delila sve, ali sve informacije. Koliko je, po tvom mišljenju, sloboda novinara ugrožena?

Čak i ako isključim sve druge aspekte ove priče i u obzir uzmem samo reakcije koje sam dobijala tokom i nakon izveštavanja o dešavanjima u vreme protesta, mogu slobodno da zaključim da je sloboda svih nas, a ne samo novinara, ozbiljno ugrožena. Kada tome dodate sve ostale faktore, onda se samo u pomenuto još čvršće uverite. Nismo u zavidnoj poziciji, to je činjenica. Istina, i nivo slobode najpre zavisi od nas samih, pa je pravo pitanje ko je koliko spreman da se za istu bori i da istoj teži.

Tvoj blog, Brana's divine world, je polako ali sigurno postao izvor prelepih, iskrenih i životnih priča. Znači li to da se ono što radiš od srca uvek isplati?

U mom slučaju je zaista tako bilo. I to je jedna od stvari na kojoj sam najzahvalnija. Jer, nažalost, to nije uvek pravilo. Ali ne treba odustajati. Nikada. S tim da se mora biti i pragmatičan. Moderan svet naprosto to nalaže.

Foto: Privatna arhiva

Svoju dugogodišnju vezu krunisala si brakom sa Nikolom. Koliko se tvoj život, ali i vaš odnos promenio?

Neretko parovi na pitanje “Kako je u braku?” odgovaraju sa “Isto je kao i pre”. Ja moram da priznam da u našem slučaju nije tako. Osećam da nas je taj čin dodatno učvrstio, povezao, ujedinio. Ne mislim da je glavni razlog za to bio u samom činu koliko u spoznaji da se zaista razumemo oko svega i da nam ni taj komplikovani proces, a pripreme venčanja to zaista jesu, nije predstavljao napor i pritisak. Shvatili smo tada da smo nas dvoje zaista dobar tim koji zna šta hoće i ne libi se da ide ka tome.

Od kako te pratim, a to je veoma dugo, klasika i crno-bela boja su dve stvari koje te izdvajaju od drugih blogerki. Koju stvar smatraš da ne bi trebalo nositi ili se ne uklapa u tvoj stil?

Ne volim modna ograničenja. Zapravo ne volim ograničenja bilo koje vrste. Zato ne praktikujem da dajem savete ovog tipa. Nosite šta god poželite. Zaboravite na pravila, trendove, “must” i “it” komade i nosite ono što vas čini srećnima.

Foto: Privatna arhiva

Često je tema problematične kože bila predmet tvog interesovanja, blogova, instagram priča.... Možeš li sa nama podeliti neki svoj beauty trik, bilo da se radi o samom negovanju ili brzinskom spemanju za izlazak?

Operite lice čim se vratiti u svoj dom. Ne čekajte ni pola sata. Odmah ga očistite, bez obzira da li ste prilikom izlaska nosili puder ili ne. Suština negovane kože je najpre u njenom redovnom čišćenju, a onda i u bogatoj hidrataciji. Ovo prvo je ključno.

Šta je po tvom mišljenju „must have“ svake sezone? 

Briga o sebi. Ali ne samo u kozmetičkom smislu već i u svakom drugom: od hrane, preko fizičke aktivnosti do mentalne higijene i svega između.

Foto: Privatna arhiva

Iako si skoro uvek prisutna na svim dešavanjima, odgovaraš na pitanja svojih pratilaca, aktivna si na društvenim mrežama, ipak nađeš vremena i da pišeš. Rad od kuće je vrlo izazovan, pa kako uspevaš da se motivišeš za isti?

Rad od kuće zvuči kao sjajna opcija. I jeste. Do nekog momenta. Mnogo je više distrakcija, mnogo više prilika da zabušavate, da prolognirate početak rada, da radite do kasno u noć i mnogo više prilika da ne pravite razliku između poslovnih i privatnih momenata. Zbog toga je samodiscpilina ključna stvar. Međutim, nakon sedam godina rada od kuće moram da priznam da sam se umorila. Zato sam od juna iznajmila kancelariju i jako, jako mi prija promena.

Koje je tvoje mesto za beg od posla i gde Branu možemo videti ovih dana?

Upravo moja kancelarija i moj dom. Skoknem i do svojih omiljenih kafića na kafu ili ručak,  ali istina je da se ne krećem previše zbog aktuelne epidemiološke situacije.

View this post on Instagram

♾ 22.09.2019. ❤️

A post shared by Branislava Antović Aleksić (@brana_antovic) on

Pročitajte i:

JOVANA MILJANOVIĆ, PREDUZETNICA I BORIS POHULEK, KONSULTANT: “Tu smo uvek jedno za drugo kao podrška, ali niko se nikome ne meša u posao.”